dilluns, 8 de març del 2010

Sonicpop 04/03/2010

Bones. Benvingut a la nostra cita setmanal dels dijous, ara també a www.vallromanes.cat/radio, nova web de Ràdio Vallromanes. Petits? Sí, però amb una programació més que decent i amb un nivell musical altíssim; no hi dic només pel Sònicpop sinó per altres programes dedicats a altres músiques que podeu trobar també en la web. Pel que fa al nostre, aquesta setmana anem repassants els treballs de Els Amics De Les Arts, Elliott Smith, Regina Spektor i Jonsi. Debilitat absoluta pel darrer, l'islandès -ex Sigur Ros- Jonsi Birgisson que actualment té una proposta musical autèntica i inigualable pel que fa a concepte musical. No sé si seràn els aires gèlids o el fenòmen lumínic amb el que permanentment viuen però la veritat és que el que fan musics com Bjork o Jonsi (per no parlar de Lars Von Trier) és dificilment igualable i etiquetable. Excepcional tall ambient dels Air i electrònica dels Hot Chip. Morrissey fent de les seves i convertint-se en un referent al nostre programa i amb John Lennon fem una repassada als clàssics amb una meravella com Dream.



1- Els Amics de les Arts – Bed & Breakfast (2009) – Jean Luc (4:20)
2- The Organ – Grab that gun (2004) – Brother (4:01)
3- Bombay Bicycle Club – I had the blues but I shook them loose (2009) – Dust on the ground (4:24)
4- Morrissey – Years of refusal (2009) – I’m throwing my arms around Paris (2:31)
5- Regina Spektor – 500 days of summer (2009) – Us (4:49)
6- Dent May – The good feeling music of Dent May and his magnificent ukelele (2009) – Howard (2:55)
7- John Lennon – Lennon legend (1997) - Dream (4:48)
8- Hot Chip – One life stand (2010) – Thieves in the night (6:09)
9- Air – Pocket symphony (2007) – Mer du japon (3:05)
10- Jonsi – Go (2010) – Go do (4:13)
11- The Soft Pack – The Soft Pack (2010) – More or less (3:36)
12- Elliott Smith – Figure 8 (2000) – Wouldn’t Mama be proud (3:26)
13- Kevin Johansen – Logo (2004) – La Falla de San Andrés (3:44)

4 comentaris:

Jordi ha dit...

Hola, Josep M,
Ei, molt bons Els Amics de les Arts; ja n'havia sentit a parlar bé, però no els havia escoltat encara, i realment sembla que és veritat el que diuen d'ells. De la resta del recull, em quedo amb Morrissey (no dic res de sorprenent), Jonsi (amb el comentari que en fas al programa, tampoc) i sobretot The Soft Pack: no els coneixia i m'han agradat moltíssim. La resta, prou entretingut tot plegat també... Pel que fa a la zona d'ombres, bé, particularment, del Lennon, no sé si em carrega més la seva música o la seva fama, però el trobo infumable (i ja sé que m'enfronto a mitja humanitat per dir això, però què hi farem...) Dels gavatxos aquests d'Air, doncs que la Chanson française és meravellosa i que haurien de deixar els experiments musicals per als de l'altra banda del canal; i pel que fa al darrer cantant, bé... he, he, he, en el programa, com al món, hi ha d'haver de tot, oi?
Vinga, una abraçada, figura, i enhorabona pel programa. Ens veiem aviat,
Jordi

Josep M ha dit...

Ja m'està bé. Destaques quatre i coincideixo amb tú en quant a preferències. No tant amb els Air, a mí m'agraden molt. La chanson francesa, actualment en procés de revisió per grans musics, alguns d'ells Dominique A (un pel més rocker), Vincent Delerm i un pas per damunt, Benjamin Biolay. Hi ha un disc amb versions (la cool people en diu covers) de Serge Gainsbourg, fet per musics anglesos que és una meravella (es diu Monsieur Gainsbourg Revisited). A nivell qualitatiu, el programa de la setmana passada va sortir força rodó.

Nuria ha dit...

Hola Josep María, justamente hoy he visto el vídeo en youtube de Jonsi, me ha gustado mucho, ahora ya he aprendido a bajarme tu programa entero y me lo escucho mientras trabajo, m´agrada molt nen.
Un abrazo grande.

Josep M ha dit...

Gràcies guapíssima!!!
A punt de penjar el següent -que és el de la setmana passada- perque aquesta setmana no ha estat possible fer-lo.
Aviat el tindreu.
Jonsi: una passada. I si t'escoltes alguna cosa dels Sigur Ros, estic segur t'encantarà.
Una abraçada.