divendres, 12 de desembre del 2008

SònicPop 11/12/2008

Hola Sònics. Nou programa, com veureu amb una petita errada tècnica al punxar els Simply Red, fet que ens va obligar a fer un petit talla/enganxa. Per la resta una edició que comença amb el Marc Parrot i segueix amb peces pop de grups actuals molt dinàmiques i senzilles; a destacar els Babyshambles del Pete Doherty. Apareixen més endavant amb la seva classe els Frank & Walters, un grup pel que tinc especial predilecció i la referència retro dels The Who, amb el Quadrophenia del 1973, una opera-rock que és un homenatge al moviment mod a través del conflicte de personalitat d'un adolescent anomenat Jimmy (cada una d'elles associada als membres de la banda). En aquella època, les fortes dosis de violencia, sexe i consum de drogues van fer que fos socialment rebutjada però alhora va esdevenir una icona pels joves mods. Avui és una referència històrica. Després la veu negra del Mick Hucknall al capdavant dels Simply Red amb una cançó ensucrada i preciosa "Stars" per acabar amb el descobriment bestial dels Manel i l'enganxosa "Al mar", una cançó que ens connecta amb els plaers més senzills de la vida, història d'un matí a la platja i la seva colorista, esplendorosa i suggerent evocació corporal -imaginació inclosa-. Salut a tots.

"Tocar és molt fàcil, el difícil és mantenir un matrimoni."
Pete Townshend (guitarrista de The Who)


1- Marc Parrot – Rompecabezas (2001) – Rompecabezas
2- The Fratellis – Here we stand (2008) – A heady tale
3- Belle & Sebastian – The life pursuit (2006) – Another sunny day
4- Babyshambles – Shotter’s nation (2007) – Delivery
5- Ra Ra Riot –The rhumb line (2008) – Ghosts under rocks
6- Frank & Walters – A renewed interest in happiness (2006) – Fight
7- The Who – Quadrophenia (1973) – The punk and the godfather
8- Deus – Vantage point (2008) – Slow
9- Simply Red – Stars (1991) – Stars
10- The Bitter Springs – That sentimental slush (2006) – Gathering dust
11- Manel – Els millors professors europeus (2008) – Al mar
12- Justin Electra – Soft rock (2007) – Fancy robots

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara vaig a escoltar el programa eee!! Et deixo un link pq vegis el video que hi ha penjat. Es l'"stand by me" tocat per grups i alguns cantants de carrer arreu del món. Em sembla que esta extret d'un documental que es diu "Playing For Change: Peace Through Music"....miraré d'aconsegir-lo i pasartel. Segur que t'interessa, a mi m'ha posat, com deia el mestre, la gallina de piel! Amunt Gudjohnsen!
xavi.

Josep M ha dit...

Hombre senyor! Encantat que em passis el link. Un dia vaig fer un programa de versions, per tant, si aconsegueixo aquesta, pot donar peu a un altre. Que vagi tot molt bé. Ens veiem aquest nadal algun dia. Una abraçada.

Anònim ha dit...

http://www.vimeo.com/2539741 faltava el link! jajaja

Josep M ha dit...

Ei titu!! Boníssim!! Una gran troballa. Seguirem investigant a veure què s'hi cou en aquest projecte. Salut crack!