divendres, 28 de novembre del 2008

SònicPop 27/11/2008

Amb l'eclecticisme per bandera i amb una mica de retard us penjo el programa d'aquest dijous. Darrerament estic acompanyat a Radio Vallromanes mentre faig el SònicPop i això es reflexa a les ones hertzianes en forma de comentaris distesos que m'agrada compartir amb vosaltres. Els companys de viatge són el tècnic David Mairal, el "dire" Xavi Moya i en Jordi Camps que juntament amb un servidor i en plena ebullició festiva (controlada, no us penseu tampoc que era una "rave") vàrem acabar mig ballant amb moviments clàssics travolteros el Feel the love dels Cut Copy. Ja ho entendreu quan escolteu la cançó. Els dos retro-hits de la nit vàren venir de la mà dels REM i els Style Council, dos liders indiscutibles Michael Stype i Paul Weller amb respectius grups. Escombrant cap a casa, el galàctic Sisa amb el treball del 2008 i Loquillo, el noi del Clot que ha acabat fent de la seva pinta rocker una estampa burgesa. No us penseu, em sembla molt correcta la seva actitut com a músic però estic profundament amb desacord amb les seves opinions. Una persona que ven transgressió i independència, des del meu punt de vista, no és ètic que aspiri a liderar la SGAE per cobrar canon a tort i a dret. Li preguntaria si ell no es grabava cintes de caset quan era jove. No li compro la moto, i en termes ideològico-polítics menys, hi estic a les antípodes. Tot i així és algú que pren partit per les coses del dia a dia, i això m'agrada d'ell; prefereixo estar en desacord amb algú que no sentir indiferencia. Seguim amb la música que ens n'anem de mare; destaco dues propostes especialment d'etiqueta negra, Badly Drawn Boy i Lambchop; i acabem amb la revisió del folk que fan els Herman Dune amb els seu darrer disc. Que ho gaudiu i fins la semana vinent, sònics.

"Al món hi han recursos suficients per satisfer les necessitats de tothom però insuficients per satisfer l'avaricia d'alguns."
Gandhi



1- Half Foot Outside – Heavenly (2008) – Floating spaceboy
2- Late Of The Pier – Fantasy black channel – Space and the woods
3- Cut Copy – In ghost colours (2008) – Feel the love
4- The Style Council – Greatest Hits – A solid bond in your heart
5- R.E.M – Monster (1994) – What’s the frequency Kenneth?
6- Jim Noir – Tower of love – In the K of C
7- Jaume Sisa – Ni cap ni peus (2008) – Desde la lluna
8- Loquillo – Balmoral (2007) – Cruzando el paraiso
9- Badly Drawn Boy – Born in U.K. (2006) – Degrees of separation
10- The Week That Was – The week that was (2008) – Scratch the surface
11- Benjamin Biolay – A l’origin (2005) – Grand zero bar
12- José Gonzalez – In our nature (2007) – Killing for love
13- Lambchop – Oh (Ohio) (2008) – Sharing a Gibson with Martin Luther King Jr
14- Herman Dune – Next year in zion (2008) – When the sun rose up this morning

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Avui que treballo des de casa el teu programa em va companyia. Bona la dels Cut Copy, i més quan us imagino ballant a l'estudi! Comparteixo les teves reflexions sobre els aspectes ètics i polítics d'en Loquillo. Records a en Jordi Camps!

Àlex

Josep M ha dit...

Així va ser. Senyal de victoria lliscant horitzontalment per sobre els ulls de manera alternativa. Va ser un gran programa aquest. El d'aquesta setmana és uina mica més ensopit i no pas per la música sinó perquè jo estava poc fi. Ja l'escoltaràs, ara que t'ha enganxat al Sònic. Salut amic.

Anònim ha dit...

cut copy! jajaja!
t'imagino fent la cabra i ric sol tio!
xavi.

Josep M ha dit...

Estàvem fent la cabra 4 persones a l'estudi i això que al principi em miràven malament quan vaig dir que la canço era de bola de mirallets al sostre. Menys mal que no passava ningú pel carrer a aquella hora (des de l'estudi se'ns veu) perqueè sinó perdime la poca credibilitat que tenim.